ВПЕРШЕ: міжнародна виставка з Києва приїжджає в Запоріжжя

Точка зору

Що? Міжнародна спеціалізована виставка гірничодобувної галузі MiningWorld Ukraine

Де? Виставковий центр «Козак-Палац» (вул. Перемоги, 70б)

Коли? 8-10 жовтня 2019

Caterpillar, Hitachi, Komatsu, Liebherr, БЕЛАЗ, Doosan, JCB, Scania, Iveco, Sandvic, METCO, Deutz – ці бренди відомі навіть далеким від добувної промисловості українцям. Техніка і технології цих індустріальних гігантів, а також ще 100 виробників із Німеччини, Чехії, Швеції, Італії, Великобританії, Китаю, Польщі, Угорщини, Білорусі і, звичайно, України, вперше будуть продемонстровані спеціалістам ключових добувних підприємств Запоріжжя та інших індустріальних регіонів.

Проведення MiningWorld Ukraine’2019 цього року в Запоріжжі не є випадковим: навколо трикутника, який утворюють Запоріжжя, Дніпро та Кривий Ріг, знаходяться найбільші промислові агломерації України – Кривбас і Донбас. Придніпровський економічний район є центром гірничодобувної, металургійної, енергетичної і машинобудівної промисловості, а також районом присутності індустріальних гігантів.
Техніко-технологічне оснащення – ключова умова ефективності індустріального підприємства. Саме сучасні технології, обладнання і спецтехніка для видобутку, переробки і транспортування корисних копалин мають вирішальний вплив на економічні показники добувного підприємства: обсяги виробітку, асортимент продукції, дохід від реалізації промислової продукції і т.п. Тому для виконання економічних планів технічні спеціалісти – від технічного директора, головного інженера, енергетика, геолога, маркшейдера і до спеціаліста з матеріального забезпечення – мають знати про наявні новинки обладнання і мати змогу порівняти пропозиції різних постачальників. Організатори очікують побачити на виставці 3000 керівників та фахівців з Придніпровського економічного району та інших гірничопромислових регіонів країни та зарубіжжя.
На виставці будуть представлені: кар'єрна спецтехніка і обладнання; гірниче машинобудування; бурова, прохідницька, подрібнювально-сортувальна техніка, інструмент; технології пошуку, розвідки, видобутку корисних копалин; машини та обладнання для переміщення і транспортування сировини; електрообладнання; запчастини, ГТВ, мастила; системи автоматизації процесів; безпека і екологія гірничих робіт, а також спецтехніка для дорожнього та промислового будівництва.
Великий внесок в обізнаність технічних спеціалістів робить ділова програма: конференції, тематичні засідання фахівців, круглі столи, присвячені актуальним питанням важкої промисловості. Традиційно 8 жовтня відбудеться Форум надрокористувачів за участю голови Державної служби геології на надр Олега Кирилюка. Вперше буде підбито підсумки конкурсу «Кращий надрокористувач України».
Захід проходить за підтримки Міністерства енергетики та захисту довкілля України, Державної служби геології та надр України, Запорізької Торгівельно-промислової палати, Всеукраїнської Спілки виробників будматеріалів України. Організатором події є виставкова компанія України – ДП «Прем’єр Експо» (ITE Group PLC).

Офіційний сайт заходу www.miningworld.com.ua.




Добувна галузь України на карті світу

Відповідно з звіту World Mining Data 2018 зробленого на замовлення МОК Всесвітнього добувного конгресу (World Mining Congresses) Україна із обсягами видобутку 96.9 млн. т займає 27 місце в світі за обсягом видобутку корисних копалин.

Залізо і феросплави

7 місце з видобутку заліза: 40 млн. т і 2.6% світового ринку (після Австралії, Бразилії, Китаю, Індії, Росії та ПАР)
8 місце з видобутку марганцю: 492 тис. т і 3.2% світового ринку (після Австралії, Бразилії, Китаю, Габону, Гани, Індії та ПАР)
6 місце з видобутку титану: 340 тис. т і 4.9% світового ринку (після Австралії, Канади, Китаю, Мозамбіку і ПАР)

Кольорові метали

2 місце з видобутку галію: 10 т і 5.2% світового ринку (після Китаю)
5 місце з видобутку германію: 1 т і 0.8% світового ринку (після Китаю, Японії, Росії та США)

Нерудні корисні копалини

12 місце з видобутку бентонітової глини: 220 тис. т і 1.4% світового ринку (після Бразилії, Китаю, Чехії, Німеччини, Греції, Індії, Ірану, Японії, Росії, Туреччини і США)
8 місце з видобутку графіту: 12 тис. т і 1.1% світового ринку (після Бразилії, Канади, Китаю, Індії, КНДР, Мексики і Росії)
6 місце з видобутку каоліну: 2.3 млн. т і 6% світового ринку (після Китаю, Чехії, Німеччини, Індонезії, США)
9 місце з видобутку цирконію: 29.3 тис. т і 2.1% світового ринку (після Австралії, Китаю, Індонезії, Кенії, Мозамбіку, Сенегалу, ПАР, США)

Горючі та енергетичні корисні копалини

14 місце з енергетичного вугілля: 25 млн. т і 0.5% світового ринку (після Австралії, Канади, Китаю, Колумбії, Індії, Індонезії, Казахстану, КНДР, Польщі, Росії, ПАР, США та В’єтнаму)
10 місце з коксового вугілля: 6.5 млн. т і 0.6% світового ринку (після Австралії, Канади, Китаю, Індії, Казахстану, Монголії, Польщі, Росії та США)
10 місце з урану: 1.2 тис. т і 1.6% світового ринку (після Австралії, Канади, Китаю, Казахстану, Намібії, Нігеру, Росії, США і Узбекистану)
Джерело: https://www.world-mining-data.info/wmd/downloads/PDF/WMD2018.pdf

Новини

26 Квітня 2024

Vale за результатами I кварталу скоротила чистий прибуток майже на 13%

Tata Steel відхилила план профспілок щодо збереження доменної печі

Японія інвестує у розвиток чилійських мідних шахт

У енергосистемі зберігається дефіцит – обмежено споживання криворізької промисловості

72% роботодавців в Україні нарікають на дефіцит кадрів

Anglo American відхилила пропозицію BHP

Тігіпко придбав вагонобудівний завод в Австрії

Відсутність продажу брухту Укрзалізниці негативно позначається на діяльності компанії

НКРЕКП відмовилася скасовувати прайс-кепи для промисловості

В лютому імпорт напівфабрикатів з України становив 100 тисяч тонн

США вперше за 40 років розпочнуть виробництво ядерних боєголовок

У Києві вже відновили 70% енергообладнання, пошкодженого російськими обстрілами

25 Квітня 2024

Модель економічного бронювання порушує основоположні принципи конституції – юрист

Тариф на світло треба поступово збільшити до ринкового – експерт

Сумихімпром після тривалої паузи відновив роботу

Україна може стати одним із найважливіших транспортних хабів Європи

ВСІ НОВИНИ ⇢