Арешт невловимого «колядника»

Точка зору

Позавчора близько восьмої години вечора спецназ СБУ таки затримав невловимого суддю Ігоря Зварича у його фешенебельній квартирі, записаній на улюблену тещу. «Криївка» Зварича розташувалася на вулиці Тарнавського, що у центрі Львова, в елітному мікрорайоні. Теща екс–голови Львівського апеляційного суду проживала у чималій хатці, збудованій із розрахунку на три квартири; родина горе–колядника займала весь третій поверх. Була в тещі й мансарда на горищі. Загалом, за попередніми оцінками, хатка голови Апеляційного суду Львівщини тягнула не менш ніж на 500 тисяч баксів. Саме в цьому помешканні при обшуку і були вилучені злощасні мільйони, з «фольклорного» походження котрих кпинила вся країна.

Бородатий анекдот

Оберігаючи спокій багатих мешканців мікрорайону, приватна охоронна фірма перегородила вулицю шлагбаумом, розвісивши повсюди відеокамери. Щоправда, Зварича, за словами охоронців, вони самі так і не бачили. Це й не дивно, адже Зварич завбачливо змінив зовнішність, перетворивши вуса на елегантну борідку–еспаньйолку і коротко підстригши волосся.

Не мали гадки, що Зварич «заліг» у тещиному будинку, й працівники офісу «віконної» фірми, розташованої на першому поверсі будинку.

Відволікаючий маневр — пожежа в сусідів

Наразі невідомо, де чи переховувався Зварич увесь цей час (майже три місяці) саме в апартаментах на вулиці Тарнавського, але «альфівці» затримали його внаслідок блискуче спланованої спецоперації. За інформацією «УМ», спецназівці, імітуючи пожежу біля сусіднього під’їзду, підігнали пожежну машину–підйомник і моментально вдерлися на третій поверх до суддівського гніздечка. Кілька хлопців–молодців, вибивши вікно на балконі, за лічені секунди проникли до квартири. Й одразу зайнялися розблокуванням броньованого і заґратованого входу до житла тещиної квартири — через нього до хати вдерлася реш­та групи захоплення.

Як розповіла «УМ» сусідка Зваричів Галина Гаврилів, що мешкає поверхом нижче, родина судді була просто шокована роботою спецслужб, а 15–річна донька Ігоря Зварича несамовито кричала. На думку сусідки, можливо, й не варто було арештовувати Зварича у родинному колі, а слід було почекати, коли він вийде на вулицю. Щоправда, пані Гаврилів не бачила, щоб Зварич виходив надвір.

Попри те, що «альфівці» не барилися, Зварич зробив «героїчну» спробу сховатися у мансарді, аби звідти попрямувати на дах. Але судді не вдалося приміряти на себе роль Карлсона — за інформацією «УМ», його скрутили майже одразу. Та й, зрештою, тікати не було куди — адже весь «блатний» мікрорайон і прибудинкова територія були щільно оточені правоохоронними «мисливцями», та й зістрибнути з даху височенького будинку неможливо.

У центральному офісі СБУ відзначають: «Ігоря Зварича було затримано… під час спроби втечі через горище на даху будинку, де він переховувався». Керівник прес–центру СБУ Львівщини Володимир Кривошея повідомив «УМ», що пана Зварича одразу етапували до Києва, де він тепер перебуває у слідчому ізоляторі.

ТАКА СПРАВА

2 грудня 2008 року проти голови Львівського апеляційного адміністративного суду Ігоря Зварича було порушено кримінальну справу за фактом отримання хабара в розмірі 100 тисяч доларів. Окрім того, під час обшуків за місцем роботи і проживання голови суду і шести суддів співробітники СБУ вилучили 1 мільйон доларів і 2 мільйони гривень.

Наступного дня Ігор Зварич пішов на лікарняний, а 12 грудня зник із приватної клініки, в якій проходив лікування. 15 грудня Управління СБУ у Львівській області оголосило Зварича в розшук. 18 грудня Верховна Рада України дала згоду на його звільнення з посади та арешт.

Місце перебування пана Ігоря залишалося невідомим аж до 9 березня.

Ситуація для екс–судді ускладнюється тим, що є відео із записом його сексуальних оргій з працівниками суду на робочому місці. За словами деяких знавців суддівської справи, саме цей факт суттєво відрізняє корупціонера Зварича від багатьох інших служителів української Феміди.

Новини

23 Грудня 2023

США почали термінові переговори з союзниками про передачу заморожених активів РФ Україні

Загарбники продовжують перешкоджати роботі МАГАТЕ на ЗАЕС

22 Грудня 2023

Порти Великої Одеси обробляють понад 900 вагонів із зерном щодня

Японія зменшила внутрішнє споживання сталі на 3,9%

В Україні за рік підключено понад 1100 нових зелених електростанцій

Румунський виробник сталі збільшує завантаження домни №5

Ворог обстріляв шахту на Донеччині: є загиблі

Уряд продовжив дію пільг на ввезення дронів

Турецькі металурги виробили 30,05 млн тонн сталі

НБУ готує новий механізм врегулювання військових ризиків

У порту Риги запустили регулярний контейнерний потяг 

Ціни на нафту зростають, Brent торгується вище 80 дол/барель

Black Iron оновить пропозицію щодо Шиманівського залізорудного проекту

Єврокомісія відправила в Україну ще 500 електрогенераторів

Санкції зірвали запуск найбільшого у росії заводу з виробництва скрапленого газу

На кордоні з Польщею продовжують стояти майже 4 тисячі вантажівок

ВСІ НОВИНИ ⇢