Корпоративне шахрайство і фрод: чи можливо позбутися?

Точка зору

Інтеграція України до міжнародних стандартів аудиту та фінансової звітності, податкової відповідності та HR-практики. Дедалі динамічніша орієнтація українського бізнесу на Захід.

Все це і не тільки, стимулює власників бізнесу до ґрунтовного аналізу показників ефективності та протидії корпоративному шахрайству й фроду.

Корпоративне шахрайство та фрод залишається однією з найбільших проблем для власників бізнесу не лише в Україні, але й в усьому світі.

Проте, в наших реаліях, це питання стає особливо актуальним. За даними авторитетної аудиторської компанії PwC наша країна, поруч з Кенією, Росією та Мексикою, знаходиться на найгірших позиціях.

Світова практика демонструє, що у ХХI столітті основною загрозою для бізнесу, як це не дивно, стали наймані працівники. Це стосується всіх: від прибиральниці до генерального директора.

За оцінками експертів, збитки компаній від власних співробітників часом досягають 90%. Ці дані знайшли своє підтвердження і у звіті міжнародної організації, яка займається боротьбою з шахрайством (Association of Certified Fraud Examiners).

Найбільші можливості для здійснення шахрайства (77%) мають працівники, що працюють в фінансовому відділі, бухгалтерії, відділі продажів, закупівель та ТОП-менеджери.

Серед найпоширеніших комерційних шахрайств залишається також комерційний підкуп, тобто прискорення вирішення питання на свою користь. А також, використання майна у власних інтересах.

Цим займається майже кожен працівник компанії: друк паперів для власних цілей, використання службового авто і т.д.. Все це приносить величезні збитки підприємствам, шкодить їх репутації і гальмує розвиток.

Для зручності розуміння, корпоративне шахрайство можна розділити на три основні типи: корупція, привласнення активів та шахрайство з фінансовою звітністю.

До корупційних порушень можна віднести: хабарництво, конфлікт інтересів, надання необґрунтованих переваг, фінансове вимагання та інше.

Корупція всередині підприємства полягає в тому, що менеджер або співробітник компанії вступає в змову з тими, хто в цій організації не працює.

Відомі кілька основних типів внутрішньої корупції, які ведуть до збитку для компанії: комерційний підкуп; несанкціоновані грошові винагороди; "відкати" при розрахунках та спеціальне завищення або заниження ціни за домовленістю.

У своєму дослідженні поведінки корпоративних шахраїв (фродстерів), відомий американський кримінолог, Дональд Р. Крессі, розробив гіпотезу, яка дістала назву "трикутник шахрайства".

Її суть полягає у тому, що для здійснення фроду в працівника повинні виникнути три фактори: "можливість", "виправдання" та "мотивація".

В чому ж головні причини такого високого рівня корпоративного шахрайства в Україні? Це, звичайно ж слабкість інституцій, недосконалість кадрової політики та законів. Проте, мабуть головними з них є все ж: безробіття, високі ціни на товари широкого вжитку, низький рівень заробітної плати.

Що ж цим робити? Очевидно, одним підвищенням заробітної плати та бонусів співробітникам не обійтися. Варто задуматися над максимальною автоматизацією бізнес-процесів.

Це стосується і переведення без-офісу на аутсорс, імплементації міжнародних стандартів фінансової звітності, проведення регулярного внутрішнього аудиту та позапланового зовнішнього.

За результатами опитування, проведеного компанією "Ernst&Young", присвяченого питанням шахрайства, лише внутрішні аудитори допомагають виявити до 44% та розкрити до 26% фактів шахрайства.

Переведення бек-офісу на аутсорс унеможливлює шахрайство в таких ключових відділах як: фінансовий, бухгалтерський, відділі продажів та закупівель.

Окрім уникнення фінансових втрат від зловживання, передача цих функцій на аутсорс оптимізує видатки на персонал.

А вже зі зекономлених на оптимізації та автоматизації бізнес-процесів кошти, можна направити на покращення контрактних умов співробітників, запровадити бонусні інструменти.

Це значно більше стимулюватиме співробітника уникати зловживань та дорожити контрактом з роботодавцем.

Татьяна Андрианова

Новини

23 Грудня 2023

США почали термінові переговори з союзниками про передачу заморожених активів РФ Україні

Загарбники продовжують перешкоджати роботі МАГАТЕ на ЗАЕС

22 Грудня 2023

Порти Великої Одеси обробляють понад 900 вагонів із зерном щодня

Японія зменшила внутрішнє споживання сталі на 3,9%

В Україні за рік підключено понад 1100 нових зелених електростанцій

Румунський виробник сталі збільшує завантаження домни №5

Ворог обстріляв шахту на Донеччині: є загиблі

Уряд продовжив дію пільг на ввезення дронів

Турецькі металурги виробили 30,05 млн тонн сталі

НБУ готує новий механізм врегулювання військових ризиків

У порту Риги запустили регулярний контейнерний потяг 

Ціни на нафту зростають, Brent торгується вище 80 дол/барель

Black Iron оновить пропозицію щодо Шиманівського залізорудного проекту

Єврокомісія відправила в Україну ще 500 електрогенераторів

Санкції зірвали запуск найбільшого у росії заводу з виробництва скрапленого газу

На кордоні з Польщею продовжують стояти майже 4 тисячі вантажівок

ВСІ НОВИНИ ⇢