Космічна лотерея. Суперприз – поцілунок з… Черновецьким

Точка зору

Фантазії Леоніда Черновецького позаздрили б Попандопуло та Остап Бендер. Такого репродуктора оригінальних ідей та концепції з вибивання грошей не тільки Київ, а й уся Україна ще не знали. Кожного дня у голові столичного очільника народжується десяток способів по заробітку грошей.
Звісно, все чесно і прозоро, бо по-іншому ні мер, ні його "молода команда" працювати не можуть. І звісно ж, усе на благо киян, або, точніше окремої електоральної групи – "любих бабусь".

Судячи з розпоряджень Черновецького, немає нічого, що не можна було б обкласти податком або ввести плату за утримання. А всевидюще око мера помічає навіть дрібниці: від найменшого бродячого собаки до останньої супутникової антени на околиці столиці.

"Українська правда" вже знайомила з деякими ідеями мера – наприклад, ввести платну телефонну лінію в зоопарку, щоб люди телефонували і цікавились, чи "не болить у котика животик".

Зараз у розпорядження "Української правди" потрапила чергова резолюція Черновецького. Доручення дане виконуючому обов'язки заступника голови Київської міської адміністрації Олександру Луцькому.

На цей раз мер хоче брати гроші за можливість… обійнятися з ним чи поцілуватися.

"Луцькому. Мені потрібно протягом хоча б трьох днів, щоб він мені, починаючи з четвертого дня, кожного дня доповідав з усіма подробицями. Обговорюємо в день декілька проблем. Мова йде про розіграші лотереї на все, на те щоб проїхатися на моєму Роллс-Ройсі. Теж нормально, на моєму Роллс-Ройсі, безкоштовно, по всьому місту, на броньованому моєму Мерседесі, на літакові, на вертольоті; обійнятися, поцілуватися, сфотографуватися…."

Дуже схоже на афіші в цирку: "По закінченні вистави усі зможуть сфотографуватися з тваринами. Мавпа – 10 гривень, дикобраз – 15 гривень, удав – 25 гривень. А також покататися на конях (40 гривень) і слоні (80 гривень)".

Причому "скромний мер", як любить називати себе Черновецький, хоче, щоб це бачили не лише журналісти України, а й усієї СНД.

"… отримати від мене подарунок у присутності всієї преси України та СНД книжку, квитки на всі види комунального транспорту, метро, все, що завгодно, на парковку, на все, все, все. Муніципальний розіграш і всі справи…"

Складно уявити, що нормальна людина добровільно братиме участь у подібній "каруселі". Але влада завжди має способи примусити – наприклад, зробити лотерейні білети з виграшем "покатайся на Роллс-Ройсі мера" обов'язковою умовою шлюбного церемоніалу в столичному РАГСі.

Леонід Черновецький уже має досвід з влаштовування "розіграшів" – зокрема, на Київському іподромі, коли простодушні кияни так і не побачили обіцяних ним виграшів з тоталізатора.

Тоді Черновецький усе пояснив поганою організацією, мовляв, гривні вже не повернемо, але ви знову робіть ставки і обов'язково виграєте. Щоб заманити побільше людей, на іподромі влаштовують як не фуршет, то концерти.

Для тих, хто не купується на феєричні шоу, є інші методи переконання. Тим більше, що четверо лікарів уже довідалися, що таке ослухатися мера.

P.S. "Українська правда" офіційно звернулася по коментар до прес-служби мерії у зв'язку з описаними вище подіями і готова оприлюднити відповідь, щойно вона буде отримана.

Новини

19 Квітня 2024

ДТЕК попереджає про можливі відключення світла у Києві

Відвантаження довгого прокату за кордон зросли на 13,4%

EDF постачатиме зелену енергію для французького заводу з виробництва DRI

Асоціація портів України звернулась до уряду щодо ситуації на Дунаї

Ворог пошкодив припортову інфраструктуру на Одещині

Сім країн у світі виробляють всю свою енергію з відновлюваних джерел

Pilbara Minerals відзначає збільшення цін на літій

Nippon Steel намагається розвіяти побоювання з приводу придбання US Steel

Каметсталь освоює виплавку заготовки підвищеної якості

Виробництво в будівельному секторі ЄС зросло на 1,8% 

США виділило $28 млн на розробку технологій очищення чавуну та сталі

Україна отримає від ЄІБ 560 млн євро на відновлення енергетики та житла

Китай у березні збільшив видобуток руди на 14,5% 

УЗ планує відремонтувати майже 1200 кілометрів колій

Зміна клімату призведе до значних економічних втрат у майже всіх країнах світу

Німецький виробник дронів відкриє завод в Україні

ВСІ НОВИНИ ⇢